top of page

מנעול כספת עליון נוסף

אז מה זה בעצם מנעול עליון?

זהו מנעול ,שנקרא גם מנעול כספת עליון או מנעול ג'ואל, ונותן לנו הגנה נוספת ונפרדת לחלוטין מהמנעול המרכזי,מה שאומר  שאם פורץ הצליח לפתוח או לפרוץ את המנעול העיקרי,שאותו אגב ניתן לעיתים גם לפתוח ללא רעש כלל,וללא קידוח בפרק זמן שבין 3 דקות לחצי שעה-זה כמובן תלוי מאוד בסוג ואיכות הצילינדר וכישורים של הפורץ,אז הוא נשאר תקוע עדיין עם מנעול הכספת הנעול :)) ואגב בשביל לפרוץ את מנעול הכספת נדרשים בין שעה לשעתיים עבודה(זה כבר תלוי במיומנות של המבצע)והמון,המון רעש של קידוחים ואף דפיקות.

מכאן אפשר להסיק באופן מוחלט שמנעול עליון נוסף יכול למנוע בעשרות אחוזים(!) את הסיכוי לפריצה למקום היקר לכם מכל,בין אם זה בית או המשרד שלכם.

ועכשיו אגלה לכם סוד קטן:

גנב מזדמן שמחפש טרף ברוב המקרים יוותר על פריצה לדלת כשיראה שיש מנעול עליון,ויעבור לדלת הבאה,שאין לה אחד כזה!

פעם התקנת מנעול כזה הייתה עסק יקר למדי,ורק אנשים אמידים יחסית התקינו אחד כזה,

היום זה ממש עניין של כמה מאות שקלים בודדות,אז למה להסתכן אם אפשר בסכום לא גדול בכלל להגדיל את ביטחוננו בין אם אנחנו בבית או שנסענו לחופשה?

אתם מוזמנים להתקשר אלי למספר טלפון שנמצא למעלה על מנת לקבל עוד פרטים והצעת מחיר. 

סוגי צילינדרים

כאן נתייחס לסוגי צילינדרים שקיימים בארצנו,כשהשולט,הבולט והנפוץ ביותר הוא כמובן הסוג שמשמש לנעילת דלתות הפלדה ,(כגון פלדלת,רב בריח,חוסם,עכביש וכו')בביתנו או במשרדנו.

צילינדר הוא המוח ששולט על פתיחה או סגירתה של דלת ביתינו,הוא זה שמחליט וקובע האם המפתח שהוכנס לתוכו תואם לקומבינציה המיוחדת שלו או שלא,ורק אם כן,הוא יניע את כל הזרועות והבריחים על ידי המנגנון ויאפשר פתיחה או סגירה של הדלת.

בשוק יש המון סוגים של צילינדרים שמיועדים לדרישות שונות ורמות אבטחה שונות,כמו גם עמידות לפריצה משתנה מאוד ותלוייה מאוד בסוג ואיכות הצילינדר.

כיום רוב הצילינדרים די מוגנים בפריצה וכבר צילינדר במחיר ממוצע ומטה מגיע עם בקרת שכפול מפתחות,שזהו כרטיס מגנטי מיוחד עם קוד,ורק בהצגת כרטיס כזה אפשר לשכפל מפתח בכל תחנת שכפול מפתחות הקרובה אליכם.

מי שאין לו כרטיס לצילינדר לא יוכל לשכפל,וזה נושא מאוד חשוב,כי מפתח של צילינדר פשוט ללא כרטיס בקרת שכפול ניתן לשכפל למשל בהטבעה בפלסטלינה,והיו המווון מקרים מהסוג הזה, ואז מייצרים מפתח ונכנסים לביתכם בשקט מוחלט,כמו עם המפתח שלכם המקורי בדיוק!ישנם אפילו אנשים שיכולים לייצר מפתח אחד על אחד רק על ידי מבט עליו או תמונה של המפתח בטלפון.

כל העסק הזה נמנע על ידי התקנה של צילינר עם כרטיס בקרת שכפול!

באיזה מקרים צריך בכלל להחליף צילינדר?

זאת שאלה ששואלים אותי המון,בלי סוף,אז הנה דעתי המקצועית בעניין:

  • חובה להחליף צילינדר תמיד כשאנחנו עוברים לדירה חדשה,גם אם היא בשכירות,אפילו להחליף לצילינדר הכי פשוט אבל שיהיה חדש!לך תדע מי וכמה פעמים איבד את המפתחות,כמה מפתחות היו במקור וכמה שכפלו במשך הזמן ולמי נשאר מפתח של הבית שהוא שלי עכשיו!

  • חובה להחליף צילינדר במעבר לדירה חדשה מהקבלן,המפתחות שלכם היו בעשרות ידיים של אנשים!

  • חובה להחליף צילינדר מייד כשנאבד מפתח או חלילה כל הצרור!!!

  • חובה להחליף צילינדר אחרי שיפוץ בדירה! לך תדע למי נשאר מפתח ולאיזה ידיים הוא ייפול!

  • חובה להחליף צילינדר לאחר שמטפלת/מנקה פוטרה או עזבה מרצונה

  • חובה להחליף צילינדר אחרי ניסיון פריצה לדירה,בין אם הצליחו לפרוץ או לא!ואז כמובן מומלץ להחליף לצילינדר מסוג איכותי יותר ואף רצוי מאוד להוסיף מנעול עליון נוסף.

  • מומלץ להחליף צילינדר במקרה שבני זוג נפרדו,ואחד מהם עזב את הבית(היו מקרים...)ולעיתים אף להוסיף מנעול נוסף.

bottom of page